Marek 's autoverhuurblog

[QA] Ga je op stap? Neem een taxi!

Een taxi nemen, ik doe het niet elke dag. Ik rijd nu eenmaal graag zelf en stiekem zing ik net iets te graag mee met mijn favoriete liedje op de radio. Maar niet iedereen is zoals ik en daarom zijn er taxi's genoeg voor al die anderen. Dat doet me trouwens steevast denken aan het alombekende fenomeen in Amerika. Je kent het wel, de manier waarop New Yorkers hun hand de lucht in gooien waarna er zo goed als meteen een taxi aan hun voeten stopt. Toch handig, zo'n persoonlijke chauffeur die jou snel brengt naar waar je maar wilt. Dat is toch ook de bedoeling van taxi's? Je wordt ergens snel opgepikt om even vlug op je eindbestemming te raken. Ideaal!

Meer dan alleen een ritje.

Het is dan ook simpel, een taxi brengt je van punt A naar punt B. Het maakt niet uit hoe ver deze punten uit elkaar liggen, de taxichauffeur krijgt het allemaal voor jou gedaan. Een taxi heeft trouwens het voordeel van over speciaal afgebakende rijstroken te beschikken, lekker snel en lekker privé, wie wilt dat nu niet? Ja, ik hoor jou al het volgende denken: "Bussen rijden ook op privé-stroken." Inderdaad, ik geef het toe, bussen hebben dat ook, maar bussen zijn niet zo comfortabel en niet zo privé, ze kunnen trouwens enorm stinken naar alle mensen die erin zitten, staan of liggen... maakt niet uit, ik heb bussen al overvol zien rondrijden en dan zie je reizigers zich in allerlei bochten wringen om toch nog op die bus te kunnen... neen, niet voor mij, toch bedankt. Dan is een taxi meer mijn ding!

Meer voordelen dan je denkt.

Het leuke aan een taxi is trouwens ook dat je zelf kan kiezen voor een praatje met de chauffeur of net niet. Echt de perfecte afleiding dus als je daar nood aan hebt! Daar komt nog eens bij dat een taxi in dichtbevolkte gebieden absoluut niet duur is. Zelfs al ben je milieubewuster ingesteld, in verschillende grote steden zoals Amsterdam of Antwerpen rijden er reeds elektrische taxi's rond, en dat is evengoed als reizen met de tram of metro en zelfs nog beter dan met de bus. Ik blijf erbij: een taxi is zo comfortabel, zelf al zou de rit duurder uitkomen, jouw eigen persoonlijke ruimte zonder dat er iemand in jouw nek zit te ademenen, daar betaal je toch graag wat meer voor? Ik in ieder geval wel! Hopelijk zie ik jou dan ook binnenkort een hand in de lucht gooien, al roepend: "TAXI!"

Voor meer informatie spreek met De Roo taxi en autoverhuur.


Delen